2014. március 20., csütörtök
Vöröslencse leves mogyorós bazsalikom-pesztóval
Aki készített már valaha vöröslencse levest, az tudja, hogy ez az egyik legtutibb Jolly Joker-leves, ha az ember valóban 20 perc alatt ételt szeretne tenni az asztalra!:) Ez ennél a verziónál is így van!:)
Mindenképpen készítsd el hozzá a mogyorós pesztót is, mert egyrészt úgy nagyon finom, másrészt a HÜVELYES + OLAJOS MAG = TELJES ÉRTÉKŰ FEHÉRJE, ami kifejezetten fontos a vegán étkezésben!
Vöröslencse leves mogyorós bazsalikom-pesztóval
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók (2 főre):
1 fehér hagyma (kb. 115 g), durvára aprítva
1 gerezd fokhagyma, durvára aprítva
1 sárgarépa (kb. 110 g), durvára aprítva
3 ek. olívaolaj
150 g vöröslencse
4 olajban eltett aszalt paradicsom (lecsöpögtetve)
1 ek. fehér mandulakrém
1 tk. agave szirup/ rizsszirup
2 ek. citromlé
1 tk. tengeri só
őrölt fekete bors
1/4 csomag friss bazsalikom
1/4 csomag friss oregánó
40 g mogyoró
2 ek. lenolaj
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymákat és a répát, és kb. 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a jól megmosott lencsét és 900 ml vizet, majd lefedve magas tűzön kb. 8 percig főzzük. Végül hozzáadunk 1 aszalt paradicosmot, a mandulakrémet és a szirupot, majd botmixerrel pürésítjük. 1 ek. citromlé, só, bors, és kész is.
A pesztóhoz a zöldfűszerek levelét finomra aprítjuk, a mogyorót szárazon kb. 3 percig pirítjuk, majd durvára vágjuk. A maradék aszalt paradicsomot felaprítjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, sózzuk-borsozzuk és a leves tetejére kanalazva fogyasztjuk.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése