Ez az étel kivételesen rizstésztával készült, így gluténmentes verzió, de nyugodtan készítheted teljes kiőrlésű spagettivel is. A lila hagyma íze nagyon jól passzol a spenóthoz!
Ja, és ha épp nincsen fenyőmagod, pirított mandula, vagy dió is kiváló lesz hozzá!;)
Spenótos-fenyőmagos rizstészta
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók (2 főre):
250 g rizstészta, vagy teljes kiőrlésű spagetti
só
200 g leveles spenót, finomra aprítva a szára nélkül
2 lila hagyma, finomra aprítva
1 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
30 g fenyőmag (vagy más dióféle, olajos mag)
A spenótos-mandulás szószhoz
60 g fehér mandulakrém
140 ml szénsavmentes ásványvíz
1 tk. frissen facsart citromlé
só, bors
A tésztát sós vízben, néha megkeverve, kb. 8 perc alatt megfőzzük.
A fenyőmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a hagymát közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a spenótot, és együtt még kb. 2 percig dinszteljük.
A szószhoz a mandulakrémet, a vizet és a citromlevet elkeverjük, ráöntjük a spenótos keverékre és kb. fél percig főzzük. A kész szószt a főtt tésztára kanalazzuk, és a pirított fenyőmaggal tálaljuk.
Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Youth
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése