Egy rendkívül krémes leves, mely elkészítésének egyik legfőbb különlegessége, hogy a brokkoli megpárolása után, a spenótot nyersen turmixoljuk hozzá a végén. Nagyon finom!:)
Spenótos brokkolikrémleves
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (2 főre):
1 nagy fehér hagyma (héjastól kb. 120g), kis kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
1-2 ek. olívaolaj
210 g brokkoli
325 ml zabtej
1 késhegynyi kurkuma
1 tk. fehér mandulakrém
75 g bébi spenót
1 ek. frissen préselt citromlé
só, bors
Felforrósítjuk az olajat és a hagymát kb. 2 percig pirítjuk benne közepes tűzön. Hozzáadjuk a fokhagymát és még 2 percig pirítjuk. BEletesszük a zabtejet, a kurkumát és a rózsáira szedett brokkolit. Utána a mandulakrémet és még fél percig forraljuk.
Egy turmixgépbe tesszük a megfőtt és kicist kihűlt levest, hozzáadjuk a spenótot, a citromlevet és pürésre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése