Oldalak

2014. március 19., szerda

Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony


Egy viszonylag könnyen elkészíthető étel, ami ízhatásában viszont nagyon finom!:) Vacsorára magában is fogyasztható, én ebédre kiegészítettem egy kis főtt barna rizzsel.

Mandulaszószos, édesburgonyás-brokkolis padlizsántorony
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók (2 főre):
400 g édesburgonya, kis kockákra vágva
110 g padlizsán, kb. 1,5 cm-es karikákra vágva
2 ek. olívaolaj
tengeri só
1 kis fehér hagyma (tisztítás előtt 50 g), finomra aprítva
30 g fehér mandulakrém
1/2 tk. aprított kakukkfű
őrölt fekete bors
120 g brokkoli

A mandulaszószhoz:60 g fehér mandulakrém
70 ml szénsavmentes ásványvíz
1 tk. citromlé
só, bors

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, légkeveréssel.
A padlizsánt elkeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval, majd az édesburgonyával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A középső sínen kb. 10 percig sütjük.
A maradék olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát közepes tűzön kb. 3 percig pároljuk benne. Végül összekeverjük a megsült édesburgonyával és a mandulakrémmel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk.
A megmosott brokkolit sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd egy szitán lecsepegtetjük.
A mandulaszósz hozzávalóit egy kézi habverővel összekeverjük, egy kis lábasban folyamatos keverés közben felfőzzük, sózzuk-borsozzuk.
És a tornyot megépítjük..., vagy a hozzávalókat a szósszal leöntve tálaljuk.:)

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése