2014. március 12., szerda

Erdei gyümölcsös - diós zabkása

Egy nagyon klasszikus reggeli, ami a bogyós gyümölcsök által most előrébb lépett a ranglétrán.:) A friss gyümölcsökben kevésbé bővelkedő időszakokban nyugodtan ehetsz bogyós fagyasztott gyümölcsöket, mert magas az antioxidáns tartalmuk, így segítenek abban, hogy tovább egészséges maradj, és ne olyan könnyen kapd el az aktuális vírusokat!
Persze bármilyen más gyümölccsel is nyugodtan helyettesítheted!:)

Ezen a képen pl. egy pekándiós - gránátalmás változatban:
 

Erdei gyümölcsös - diós zabkása
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók (2 főre): 
200 g apró szemű zabpehely
560 ml zabtej + szénsavmentes ásványvíz, amiből folyamatosan pótoltam még hozzá
1 csipet tengeri só
2 tk. sötét mandulakrém/ vagy 2 tk. őrölt mandula
4 ek. rizs/ agave szirup
60 g datolya, kis csíkokra vágva (nem cukrozott, nem tartósított!), vagy mazsola
60 g (pekán) dió
100 g (fagyasztott) vegyes bogyós gyümölcs, vagy más szezon-gyümöcs
csipet fahéj

A zabpelyhet elkezdjük a zabtejjel felfőzni, és kb. 10 percig főzzük, közben annyi vízzel pótoljuk, hogy krémes állaga legyen. Levéve a tűzről összekeverjük a többi hozzávalóval, a tetejére szórjuk a gyümölcsöt, diót, és kis fahéjjal megszórjuk.

Tipp: ha még szeretnél reggel időt spórolni, áztasd be szénsavmentes ásványvízbe a zabpelyhet előző este (kicsivel a teteje fölé öntsd fel), és így reggel sokkal gyorsabban megfő.

Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Youth

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...