2014. március 13., csütörtök
Barna rizsgolyó bazsalikomos kesumártogatóssal
Vacsorára kiváló megoldás, és még gyerekeknek is egész jól bevállalható!
Egy dologra figyeljünk a sütésnél: ne süssük sokáig, mert ha túl ropogós, akkor nehéz harapni, és az ízeket sem érezni ki olyan intenzíven!
Vendégségbe, svédasztalra is ideális!
Barna rizsgolyó bazsalikomos kesumártogatóssal
Elkészítési idő: kb. 70 perc a rizs főzési idejével együtt, megfőtt rizzsel kb. 30 perc
Hozzávalók (2 főre, kb. 16 db kis golyóhoz):
A bazsalikomos rizsgolyókhoz
100 g barna rizs
tengeri só
1 lila hagyma, apró kockákra vágva
40 g lecsöpögtetett aszalt paradicsom (nem kénezett, nem tartósítószeres!) - én kihagytam, de nagyon elbírta volna!, finomra aprítva
1 ek. aprított bazsalikom
1 ek. aprított oregánó
2 tk. teljes kiőrlésű liszt
őrölt bors
2-3 ek. olaj, vagy kókuszzsír/ olaj
A bazsalikomos kesudió-mártogatóshoz
60 g kesudiókrém (akár házilag készítve)
50 ml szénsavmentes ásványvíz
1 ek. aprított bazsalikom
tengeri só
őrölt bors
1 tk. frissen facsart citromlé
A barna rizst enyhén sós vízben a javasolt idő alatt (kb. 40 perc) megfőzzük, majd lecsöpögtetjük egy szűrőben.
A rizsgolyó összes hozzávalóját az olajon kívül összekeverjük, és jól összegyúrjuk, szükség esetén 1 ek. vizet adunk még hozzá, és kis golyókat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk és közepes tűzön a golyókat összesen 8 percig sütjük, hogy minden oldaluk megsüljön. Konyhai papírtörlőre téve lecsöpögtetjük.
A kesumártogatóshoz az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, és a rizsgolyókkal együtt tároljuk.
Tipp: fogyaszthatod sima szójajoghurtos, bazsalikomos mártással is!
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése