Ez a tekercs valami extra giga-mega finom!:) Hihetetlen kulináris élvezettel ajándékozott meg, élveztem minden falatot belőle!:) AZ eredeti recept szerint 100% hajdinalisztből készültek volna a palacsinták hozzá, de én fele arányban teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam hozzá, mert nem szeretem a hajdina tömény ízét...:P A teljesen gluténmentes változathoz viszont készítheted 100% hajdinalisztből, az eredeti recept szerint.
Az elfogyasztását viszont otthonra javaslom, mert eléggé szétcsúszós.:)
Az elfogyasztását viszont otthonra javaslom, mert eléggé szétcsúszós.:)
Babkrémes-petrezselyempesztós tekercs
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Hozzávalók (2 főre):
A palacsintákhoz
160 g liszt: fele hajdina + fele teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 mk. kurkuma
1/2 tk. tengeri só
265 ml szénsavmentes ásványvíz (illetve a tönkölyliszt miatt nekem több vizet vett még fel, sűrű palacsintatésztát kell kapni)
2-3 ek. olívaolaj
A petrezselyempesztóhoz
50 g petrezselyem (kb. 3-4 csomag), durvára vágva
0,5 (bio) citrom reszelt héja
2-3 ek. frissen facsart citromlé (kóstold közben!:)
40 g lenolaj (kb. 25 ml)
1/2 tk. tengeri só
őrölt fekete bors
25 g tökmag
A babkrémhez
240 g főtt fehér bab, lecsöpögtetve (ha konzerves, akkor figyelj arra, hogy csak só és víz legyen benne!)
1 gerezd fokhagyma
1/4 (bio) citrom reszelt héja
1 ek. lenolaj
1 csapott tk. tengeri só
A zöldséges töltelékhez
80 g friss bébi spenót
1 avokádó, a húsa felkockázva
1/2 piros kaliforniai paprika, vagy paradicsom, felkockázva
Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
Közben a pesztó összes hozzávalóját turmixoljuk össze egy aprítógépben, és sózzuk-borsozzuk.
A babkrém összes hozzávalóját is turmixoljuk össze egy aprítógépben.
Egy serpenyőt töröljünk ki egy beolajozott papírtörlővel és forrósítsuk fel. Merjünk 3-4 kanálnyi tésztakeveréket a serpenyőbe, a kanál aljával gyorsan kenjük szét, és süssük oldalanként kb. 2 percig.
A kész palacsintát kenjük meg a babkrémmel, rá a pesztó, utána a spenótlevelek, az avokádó és a paprika/ paradicsom. Majd szorosan tekerjük fel és élvezzük az ízeket!:)
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése