Ez a téma szerintem nem egyedi, és nem csak nálam merül fel gyakran, ha jól sejtem...:))
Én is még a folyamatos próbálkozás-megvalósítás-keresés útján haladok e kérdésben, ezért most megosztanám Veletek Colleen-Patrick Goudreau vegán szakácskönyvíró gondolatait.:) Én már kinyomtattam, és gyakran olvasgatom magamnak, de azért néha főzni is igyekszem...:)))
"Az egyik leggyakoribb
mondat, amit hallok a főzőkurzusaimon:
„Nekem egyszerűen nincs időm főzni!”
Igaz, hogy a főzésre
mindenképpen kell némi extra plusz időt szakítani, de mihez képest mondjuk
soknak ezt az időt? Például ahhoz képest biztosan sok, mint amikor előveszünk a
szekrényből egy félkész ételt, és azt betesszük a mikróba. Megfőzni ugyanazt az
ételt valóban több időbe telik, de biztosan ezt a mércét akarjuk alapul venni?
Még akkor is, ha valaki
egészségesen eszik, de vegyes étrenden él, illetve főként állati eredetű
élelmiszereket fogyaszt, és azt mondja, hogy nincs elég ideje zöldségeket
aprítani, az nem elfogadható kifogás! Mindenkinek kellene zöldségeket
fogyasztani, nem csak a vegánoknak!
Naponta 15-30 perc főzésre
szánt idő ésszerűnek mondható azért, hogy főzzünk valamit magunknak és a
családunknak. És ez nem csak lehetséges, hanem szükséges is! Naponta 15-30
perc, hogy tápláljuk a saját testünket, és hogy egészséges ételeket tegyünk a
család elé az asztalra, igazán nem mondható soknak. Nem szabad fontosabbnak tartani mindent annál, mintsem gondját viseljük saját magunknak és
a szeretteinknek! Hiszen minden lényegtelen lesz akkor, amikor nem érezzük magunkat elég jól, és nem tudjuk a családunkkal együtt
élvezni az élet szépségeit. Ha azt gondoljuk, hogy nem tudunk naponta néhány percet rászánni
magunkra, és azokra, akik tőlünk függenek, akkor valószínűleg újra sorra kell vennünk, mi az, ami igazán fontos az
életünkben!"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése