Egy nagyon különleges ízvilágú étel, ami ugyanakkor kifejezetten ízlett a férjemnek és nekem is!:) Gyorsan elfogyott, a maradék a hűtőben pihenve pedig másnapra még finomabb ízt produkált! A spárga lágysága pedig különösen jól passzolt a fűszeres quinoához. Az eredeti receptben amaránttal készült, ha van otthon, nyugodtan próbáld ki azzal is!
Currys-mandulás quinoa sült spárgával
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Hozzávalók (2 főre):
160 g quinoa, vagy amaránt
só
370 g fehér spárga
2 ek. olívaolaj
1 fej lila hagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
20 g pirított mandula, durvára aprítva
4 db olajban eltett aszalt paradicsom (nálam most friss paradicsom), lecsöpögtetve, finomra aprítva
1 tk. curry
Az alaposan átmosott quinoat 500 ml vízzel és 1/4 tk. sóval feltesszük főni. Közepes tűzön, időnként főzzük kb.15-20 percig.
A spárgát meghámozzuk, a fás részeket levágjuk. 1 ek. olívaolajat felforrósítunk egy serpenyőben, és a spárgát erős tűzön kb. 3 percig pirítjuk benne. Utána papírtörlőre tesszük.
1 ek. felforrósított olívaolajon a hagymát, fokhagymát, curryt és mandulát kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a főtt quinoat és rövid ideig összefőzzük. A sült spárgával tálaljuk.
Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Fit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése