Oldalak

2013. július 5., péntek

Almás fahéjas köleskása


Egy Jolly Joker reggeli, mely minden évszakban nagyon finom! Nyáron készítheted bármilyen friss gyümölccsel, laktató, reggeli helyett akár uzsonnára is fogyaszthatod Te és a gyerekek!;) A köles főzési ideje miatt mondjuk nem a gyors reggelik közé tartozik, de lustálkodósabb hétvégékbe, nyári napokba esetleg jobban belefér.:)

Itt egy nyári meggyes verzió ugyanerre a receptre, mandulával megspékelve.:)

Almás fahéjas köleskása 
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók (2 főre):
150 g köles
500 ml zabtej
1 csapott tk. őrölt fahéj
egy csipet só
1 ek. kesudiókrém (vagy őrölt kesudióból 2 ek.)
35 g agave szirup
1 alma (vagy bármilyen friss gyümölcs)
40 g aszalt vörös áfonya (nem cukrozott, vagy mazsola)


A jól átmosott kölest a zabtejjel feltesszük főni, és gyenge tűzön, félig lefedve, kb. 35-40 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha szükséges még öntünk hozzá zabtejet és/ vagy vizet (nekem elég sok folyadék ment még hozzá...). A fahéjjal, sóval, kesukrémmel és az agave sziruppal ízesítjük, illetve még egy kis zabtejet önthetünk hozzá, hogy krémesebb legyen. A gyümölccsel, áfonyával gazdagítjuk.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése