2013. július 5., péntek

Almás fahéjas köleskása


Egy Jolly Joker reggeli, mely minden évszakban nagyon finom! Nyáron készítheted bármilyen friss gyümölccsel, laktató, reggeli helyett akár uzsonnára is fogyaszthatod Te és a gyerekek!;) A köles főzési ideje miatt mondjuk nem a gyors reggelik közé tartozik, de lustálkodósabb hétvégékbe, nyári napokba esetleg jobban belefér.:)

Itt egy nyári meggyes verzió ugyanerre a receptre, mandulával megspékelve.:)

Almás fahéjas köleskása 
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók (2 főre):
150 g köles
500 ml zabtej
1 csapott tk. őrölt fahéj
egy csipet só
1 ek. kesudiókrém (vagy őrölt kesudióból 2 ek.)
35 g agave szirup
1 alma (vagy bármilyen friss gyümölcs)
40 g aszalt vörös áfonya (nem cukrozott, vagy mazsola)


A jól átmosott kölest a zabtejjel feltesszük főni, és gyenge tűzön, félig lefedve, kb. 35-40 percig főzzük. Időnként megkeverjük, és ha szükséges még öntünk hozzá zabtejet és/ vagy vizet (nekem elég sok folyadék ment még hozzá...). A fahéjjal, sóval, kesukrémmel és az agave sziruppal ízesítjük, illetve még egy kis zabtejet önthetünk hozzá, hogy krémesebb legyen. A gyümölccsel, áfonyával gazdagítjuk.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...