Ezt a receptet a Goodfood 2013. májusi számában leltem, és hát azt kell mondjam, mindenki sajnálhatja, aki nem érezte az elkészült étel illatát és ízét!:)))
A spenótra facsarunk a végén citormlevet, így a C-vitaminnal együtt a spenótban lévő vas kiválóan beépül!
Isteni finom volt, és nagyon tartalmas, jó szívvel ajánlom mindenkinek!:)
Spenótos-paradicsomos csicseriborsó
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók (6 főre):
1 vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
3 cm-es gyömbérdarab lereszelve
6 érett paradicsom apróra vágva
1/2 ek. olaj
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
2 tk. őrölt koriander
csipetnyi csilipehely (elhagyható)
1 tk. sörélesztőpehely (nekem épp nem volt itthon...)
4 ek. vörös lencse
6 ek. kókusztejszín, vagy sűrű kókusztej
1 fej brokkoli rózsákra szedve
400 g-os csicseriborsó konzerv leszűrve
100 g bébispenót
1 citrom félbevágva
1 ek. pirított szezámmag
1 ek. apróra vágott kesudió
A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomot késes robotgéppel pürésítjük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne néhány másodpercig a fűszereket. Adjuk hozzá a hagymás-paradicsomos pürét és az élesztőpelyhet. Forraljuk fel együtt 2 percig, majd keverjük bele a vörös lencsét és a kókusztejszínt. Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul. Ekkor mehet bele a brokkoli, és még 4 percig főzzük. Végül adjuk hozzá a csicserit és a spenótot, facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a szezámmagot és a kesudiót. Ehetjük magában, vagy főtt barna rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése