Oldalak

2013. június 11., kedd

Mandulás quinoa-golyók bazsalikomos spárgamártással


Legfőbb különlegessége ennek az ételnek, hogy a húgom készítette, aki csatlakozva a családi hagyományokhoz, immáron 4. hónapja ő sem eszik húst!:) (anyukám kb. 15 éve nem eszik húst, és mára főként nyers ételeket fogyaszt, én pedig 21 évvel ezelőtt kezdtem a vegaságot:) Szóval, a húgom a saját névnapjára lepte meg magát, és ezáltal minket is:) ezzel a fogással, aminek a receptjét az Ízek és Érzések Magazin 2013. május-júniusi számában találta. A quinoa és a spárga kombinációja kiváló szerintem, csupa vitamin és tápanyag a kettő együtt, pillanatok alatt felfaltuk!:)

Mandulás quinoa-golyók bazsalikomos spárgamártással
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (4 főre):
300 g quinoa
2 kiskanál só
100 g mandulaforgács, összetörve
300 g fehér spárga, megtisztítva és feldarabolva
300 g zöld spárga, megtisztítva és feldarabolva
300 g cukkini, kockákra vágva
1 póréhagyma, felkarikázva
2 ek. olívaolaj
200 ml rizstej
1 ek. rizsliszt
1 mk. őrölt fehér bors
1 ek. finomra aprított bazsalikom

A quinoát enyhén sós vízben megfőzzük. Gombócokat gyúrunk belőle, a mandulával megszórjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Közben a fehér spárgát, a cukkinit és a póré harmadát puhára pároljuk, akár gőzpárolóban. A maradék pórét kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a zöld spárgát, és kevés vízzel felengedjük. Amikor megpuhult, a rizstejjel és a rizsliszttel besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tűzről lehúzzuk, botmixerrel a hagymás spárgát összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és belekeverjük a bazsalikomot és a párolt zöldségeket. Felforraljuk, és a gombócokhoz melegen, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése