Finom, rendkívül egyszerű leves és a tavaszi időszakban igen csak aktuális a zöld reteklevelek felhasználására.:-)
Zöld retekleves
Hozzávalók (4 főre):
3 csomag retek, a levelével együtt
1 póréhagyma, csíkokra vágva
2 közepes burgonya
1 vöröshagyma, felaprítva
2 ek. olívaolaj
1 l zöldségalaplé
2 dl növényi tej
3 csomag retek, a levelével együtt
1 póréhagyma, csíkokra vágva
2 közepes burgonya
1 vöröshagyma, felaprítva
2 ek. olívaolaj
1 l zöldségalaplé
2 dl növényi tej
Apróra vágjuk a retket és a
retekleveleket. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a retket és a póréhagymát, a zöldségalaplével felöntjük. Lefedve 10 percig főzzük. Botmixerrel
pürésítjük, a növényi tejjel higítjuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Tálalás előtt csíkokra vágott retekkel
díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése