Nagyon sokan kérdezték ennek az omlettnek a receptjét a 30 Napos Vegán Kihívás során, így ha jól megkésve is, de íme, tálalom!:-) Az ötlet, hogy spenótot tegyek bele, az Ízek és Érzések Magazin tavaszi számában megjelent hasonló receptből jött, amelyben a tojásos részt kiváltottam Reni ötlete alapján egy hüvelyes lisztféleséggel. Ez most nálam csicseriborsóliszt volt. Jó lett a végeredmény, friss zöldekkel érdemes kínálni!:-)
Spenótos csicseriomlett
Hozzávalók (2 db vastagabb omletthez):
150 g csicseriborsó liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt (ha könnyebb tésztát szeretne valaki, akkor bio fehér liszttel más lesz az állaga:-)
1/2 mk. kurkuma
1 tk. só
kb. 250-300 ml víz
kb. 250 g leveles spenót
2 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát. Összekeverjük az omlett hozzávalóit, majd a végén belekeverjük a fokhagymás spenótot, és olajjal kikent serpenyőben két vastag omlettet sütünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése