2013. április 21., vasárnap

Édes burgonyás tofurántotta


Egy rendkívül egyszerű, ám ugyanakkor magas fehérjetartalmú étel, amit akár reggelire is fogyaszthat, aki kedveli reggel a sósabb ízeket (én nem tartozom közéjük:-))), de ebédre is megállja a helyét salátával, vagy kalóriadúsabb verzióban pirított barna kenyérrel.
És mivel az édes burgonya előtte sütőben sül, a zsírtartalma is elenyésző!
Régebben készítettem már cukkinis-snidlinges tofurántottát is, a receptje ITT!

Édes burgonyás tofurántotta 
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók (2-3 főre):
450 g édes burgonya, vékony karikákra vágva
3 ek. olívaolaj
2 újhagyma, felkarikázva
280 g natúr tofu
80 g füstölt tofu, felkockázva
1 ek. natúr fehér mandulakrém
4 ek. víz
1 vöröshagyma, finomra aprítva
2 késhegynyi kurkuma
őrölt bors

Melegítsük elő a sütőt 250 fokra! 
2 ek. olívaolajat keverjünk el egy kis sóval, és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vegyítsük el az édes burgonyával. A sütő legfelső sínjére tolva süssük 12-15 percig, amíg kicsit pirulni kezd.
A natúr tofut törjük szét egy villával. A mandulakrémet keverjük el a vízzel.
1 ek. olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és a füstölt tofut pirítsuk  benne kb. 3 percig. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a kurkumát és süssük még 2 percig. Tegyük bele a  a natúr tofut is, még pirítsuk 1 percig, és öntsük rá a vizes mandulakrémet. Óvatosan hozzáadjuk a megsült édes burgonyát, sózzuk-borsozzuk.

Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...