2013. március 3., vasárnap

Zöldséges lencse citromos napraforgó pesztóval


Recept 'A 30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS' 8. napjának vacsorájához.

Zöldséges lencse citromos napraforgó - pesztóval
Hozzávalók (2-3 főre):
Elkészítési idő: kb. 60 perc + kb. 12 óra áztatási idő

Zöldséges lencséhez
250 g barna lencse
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél

3 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma
3 sárgarépa, felkockázva
1-2 db főtt cékla, felkockázva
őrölt fekete bors

Citromos napraforgó-pesztó
40 g petrezselyemzöld
50 g napraforgómag
70 ml olívaolaj
2 ek. citromlé
1/4 bio citrom reszelt héja
1/2 tk. só
őrölt fekete bors

Áztassuk be a lencsét éjszakára 750 ml vízbe. Reggel öblítsük, szűrjük és csöpögtessük le. nyomjuk át fokhagymanyomón a fokhagymát. Egy nagy lábasba öntsünk 1 liter vizet, tegyük hozzá a lencsét, a babérlevelet, a fokhagymát és 1 teáskanál sót. Magas lángon főzzük kb. 40 percig, amíg elfő a víz. Vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá 1 evőkanál olívaolajat és esetleg egy kis citromlevet.
Közben a a pesztóhoz mossuk meg a petrezselyemzöldet, rázzuk le róla a vizet és szedjük le a leveleit. Pürésítsük simára mixerrel, hozzáadva a napraforgómagot, az olívaolajat és a citromlevet, citromhéjat, a sót és borsot.
Egy lábasban forrósítsunk fel 2 ek. olívaolajat és magas lángon kb. 5 percig pirítsuk meg a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Óvatosan keverjük a pirított zöldségeket a megfőtt lencséhez és sóval-borssal ízesítsük. A napraforgó-pesztót tegyük a tetejére tálalásnál.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...