Oldalak
▼
2013. március 15., péntek
Rozmaringos sütőtök hasábok zöldborsó mártogatóssal
Vacsorára készült ez az étel is a 30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS során, és miközben ettük a férjemmel, csak azt ismételgettük, hogy "hűűű, haaa, mmmmm"...:-))
A zöldborsó mártás enyhén citromos ízű, amibe currys-lilahagyma keveredett! Ez az Attila Hildmann nagyon tud, na!:-)
Sütőtök hasábok zöldborsó mártással
Elkészítési idő: 25 perc + 15 perc a mártogatós
Hozzávalók (2 főre):
750 g sütőtök
1 csapott tk. frissen aprított rozmaring
3 ek. olívaolaj
1/2 tk. őrölt paprika
1 csapott tk. vegyes grillfűszer (adalékmentes!), én a Kotányi Provance fűszerkeverékét használtam
1 csapott tk. só
A joghurtos-zöldborsó mártogatóhoz:
200 g fagyasztott zöldborsó
só
1 fej lila hagyma
1 ek. olívaolaj
1 tk. curry
1/2 bio citrom reszelt héja
150 g natúr szójajoghurt
A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és hasábokra szeljük. Egy kis tálban összekeverjük az olajat a többi fűszerrel, ráöntjük a sütőtökre és elvegyítjük, majd egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és szétterítjük rajta a tököt. Kb. 15-17 percig sütjük, amíg enyhén megbarnul.
Zöldborsós-joghurtos mártogatós
A borsót forró sós vízben kb. 3 percig főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprítjuk, és a felforrósított olívaolajban a curryvel 3 percig pirítjuk. A borsó 3/4-ét a citromhéjjal pürésítjük. A szójajoghurthoz keverjük a maradék borsót és a borsópürét, a currys hagymát és sózzuk.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit
Hű, ez mennyire jól hangzik már! Mi rántva szoktuk a sütőtök hasábokat enni, ez a citromos-borsós cucc csak dobhat rajta, mindenképp kipróbálom. Hány nap van még a 30-ból? Ugye utána is jönnek tovább a receptek ;-)?
VálaszTörlésÜdv, Zsófi
Már túl vagyunk a félidőn, ma van a 19. nap!:-) Hát, hogy utána mennyire lesznek receptek, nem tudom, rengeteg időmet elveszi most mástól az akció, és bár nagyon szívesen csinálom, utána vissza kell rendeződnöm a szokásos életembe, munkámba...:-)
Törlés