Főételként is fogyasztható valójában ez a saláta, aminek a legfantasztikusabb íz - részecskéje számunkra a currys napraforgó volt a tetején!:-) A gyerekek "persze" nem ettek belőle, de a férjemnek és nekem nagyon ízlett!:-) Egyébként aki szereti, akár nyersen is beleteheti a zöldségeket, szerintem úgyis finom!:-)
Quinoa - saláta
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (4 főre):
A salátához
200 g quinoa
só
180 g brokkoli
3 db sárgarépa, durvára reszelve
90 g (fagyasztott) zöldborsó
2 újhagyma, felkarikázva
3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen aprított menta
2 tk. zöldcitrom lé
1/2 bio zöld citrom reszelt héja
őrölt fekete bors
A currys napraforgóhoz:
30 g napraforgómag
1/2 tk. curry
1 ek. olívaolaj
1/2 tk. agave szirup
só
A quinoat tegyük fel főni 530 ml vízzel és 1/2 tk sóval, és magas lángon főzzük kb. 17 percig, amíg
magába szívja a vizet.
Forrósítsunk fel vizet egy nagy lábasban, és a borsót tegyük bele 2 percre, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és a répát, további 2 percre, utána leszűrjük az összes zöldséget.
Az öntethez keverjünk el 2 ek. olívaolajat a citromlével, - héjjal és a mentával, sózzuk-borsozzuk.
1 ek. olívaolajon pirítsuk meg a zöldségeket 2 percig. Öntsük egy nagy tálba a quinoat, a hagymát és a zöldségeket, keverjük össze, és sózzuk-borsozzuk. Öntsük rá az öntetet is.
A napraforgómagot 2 percig magas lángon pirítsuk össze a curryvel és 1 ek. olívaolajjal. Adjuk hozzá az agave szirupot, vegyük le a tűzről és sózzuk. Tálalásnál tegyük a saláta tetejére.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése