2013. március 15., péntek

Amarántos palacsinta II., erdei gyümölcsös fagyival


A 30 Napos Vegán Kihívás ételei között kóstoltuk először ezt az amarántos palacsintát, amit most szinte teljes egészében az eredeti recept szerint készítettem, azaz erdei gyümölcsös fagyigombóccal a tetején!:-) Isteni finom volt reggelire!!:-) A fagyit a gyerekek mellőzték (nem tudják, mi a jó!:-)), de a palacsinta kétszeres adagban is elfogyott!:-) 

Amarántos teljes kiőrlésű mini palacsinták (kb. 20 perc)
Hozzávalók 2 főre (6 db mini palacsintához):
60 g teljes kiőrlésű liszt
140 ml növényi tej (zabtej, vagy rizstej)
20 g agave szirup
1 csapott teáskanál foszfátmentes borkő sütőpor
½ teáskanál őrölt vanília
30 g puffasztott amaránt
dió olaj, vagy bio kókuszzsír a sütéshez
Málnás/ erdei gyümölcsös fagyi 150 g fagyasztott málna, vagy erdei gyümölcs
30 g agave szirup
80 natúr szójajoghurt
Elkészítés: az amaránt kivételével keverjük habverővel  simára az összes hozzávalót, és a végén adjuk hozzá az amarántot. Kenjünk ki olajjal vékonyan egy serpenyőt, tegyünk bele 1-2 evőkanál palacsinta tésztát, és süssük oldalanként kb. 4 percig. 
A fagyihoz mixeljük össze az összes hozzávalót!
Rétegezzük a palacsintákat friss gyümölcs, pl. banánkarikák közé, a tetejére a fagyi, és csorgassunk rá vékonyan agave szirupot.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

5 megjegyzés:

  1. Szia! Agavé szirup helyett lehet pl mézet használni? Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Hű, megcsináltam a palacsintát (pici zablisztet is tettem bele), és nagyon jó lett! Banános-avokádos vegán csokikrémmel és egy kis nektarinnal ettem, zseniális! Secperc alatt elkészült. Kicsit bizalmatlan voltam a recepttel, mert a fotón kissé nyersnek tűnik a közepe, de nem lett az, tökéletes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, Betti, hogy jól sikerült!:) Az a csokikrémes verzió se lehetett semmi!:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...