A Good Food júliusi számában bukkantam erre az extrém módon egyszerű és gyors receptre.:-)
Bár nálunk a Nagy gyakorlatilag 3-4 éve semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg (vérvizsgálat alapján van alma- és őszibarack-allergiája, mint keresztallergén a nyírfára, illetve egy gasztroenterológus felvetette a gyümölcscukor-érzékenységet is, az extrém gyümölcselutasítás miatt, de azt már nem csináltattuk meg...),gondoltam, most figyelmen kívül hagyva az ő kívánalmait, igenis csinálok finom gyümölcsös sütit, mivel a Kicsi viszont imádja. Meg én is.:-)
Az alap, kész bolti leveles tésztából készült, ami fehér lisztes, de ezen időnként túlléphetünk:-).
Mi nagyon szerettük, a Nagy pedig lepakolta róla a gyümölcsöt és csak a leveles tésztát ette...
Barackos - málnás - áfonyás süti
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta ('Tante Fanny', ez vegán, pl. Sparban kapható)
8 db sárgabarack
100 g málna
egy nagy marék áfonya
2-3 ek. nádcukor (vagy nyírfacukor)
0,5 cs. bio vaníliás cukor (pl. a DM-es 'Alnatura')
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát rátesszük egy tepsire, a széleit felhajtjuk kb. 2 cm-re, és rászórjuk a felszeletelt sárgabarackot. 10-15 percre betesszük a sütőbe. Utána kivesszük és rászórjuk a málnát, illetve az áfonyát, majd megszórjuk a cukorral. Visszatesszük még kb. 10 percre és készre sütjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Tipp: lehet készíteni réteslapokból is, pl. a 'tante Fanny'-ból létezik teljes kiőrlésű is, csak akkor olajjal meg kell kenni az egymásra fektetett kb. 6 réteslapot.
ez igen, jól kikaptátok Ti is. Nálunk hasonlóan durva problémák miatt akadozik a gyerek egészséges táplálása. Sajnálom.
VálaszTörlésMostanság éppen jobb a helyzet, úgyhogy sokmindenben már lazultunk...:-) Amúgy a Nagy attól, hogy nem eszi a darabos gyümölcsöt, érdekes módon néha-néha turmixban, lekvárban megeszik többfélét...
Törlés