Az utóbbi időben a gyerekek egyre határozottabb elképzeléseket vetnek fel tortaigényeiket illetően.:-) Nem rég a Praktika Magazin áprilisi számában látták ennek a tortának a prototípusát (én korábban Kiskuktánál láttam egy hasonlót, és már akkor nagyon megtetszett!). Most határozottan ezt kérték Húsvétra.
A tavalyi répatorta-recept alapján most szögletes formában sütöttem meg a tortát, majd erre került a jázminrizses krém. Idén volt éppen felverhető szójateszínhab itthon, azzal készítettem, és hát kicsit tartottam is tőle, hogy megint jelentkezik a megszokott szójás utóíz, Szerencsére másnapra megint az volt a tapasztalat, hogy ez a jellegzetes utóíz a citromlé és pihentetés hatására eltűnik, így senki nem vette észre, hogy szójás a krém.:-) A korábbi alaprecept 1,5-szeresét vettem a krémhez.
A díszítés: hát közel 2 órát elszöszöltem a gyurmázgatással, de kifejezetten jól esett!:-) (az már kevésbé, hogy hajnali 3-ra lettem ismét kész...:-)
Fehér marcipánt vettem alapul, és azt színeztem természetes ételfestékkel (a Sőreginél rendeltem, a piros összetevői pl. glicerin + céklakivonat).
A sárga színt úgy kaptam, hogy először őrölt kurkumát gyúrtam bele a fehér marcipánba, majd néhány csepp céklás ételfestéket adtam még hozzá.
Na jó, a zöldségeken bőven lehetne mit finomítani, de tekintve az én antikézügyességem, részemről már ez is nagy teljesítmény volt!:-) Szegény répák pl. kifejezetten bénácskára sikeredtek, de majd legközelebb!:-)
A nyuszi és malacka természetesen gyáriak, rájuk nem vállalkoztam.:-)
A gyerekek amúgy nagyon el voltak ragadtatva, de azért inkább mégis csak a csokinyuszikat választották desszertnek.:-)))
Hát ez őrült jó! Gratulálok!
VálaszTörlésNálunk is volt répatorta.
VálaszTörlésDe a Tiétek ... :)
Én is láttam a Praktikába. Most már tudom, hogy egy háziasszony is el tudja készíteni. :)
Csatlakozom:nàlunk is rèpatorta volt.....majd esetleg àtkuldom a fotòt,hogy làsd èn mièrt csak hajnali 2-ig szoszmotoltem a dìszìtèssel.Zsu
VálaszTörlésMint csendes olvasód,....
VálaszTörlésNálunk nem volt répatorta (bár a répatortád receptjét ismerjük és szeretjük), de ha ezt a bejegyzést előbb látom,...akkor a családban én is bezsebeltem volna a dícséreteket! Nagyon tetszetős és nagyon ügyes munka,...még, hogy nincs kézügyesség!Gratulálok!
Nagyon aranyos
VálaszTörlésNagyon köszönöm a dícséreteket, biztassatok csak, hadd nőjön az önbizalmam a gyurmázgatáshoz!:-))
VálaszTörlés@Zsu Nagyon szívesen megnézném a Te tortádat is, küldd el mailben, ha van kedved!