Egy nagyon gyorsan elkészíthető, nem feltétlenül gyerekbarát-ízű (merthogy erőteljes ízek vannak benne), de mindenképpen üdítően friss saláta így lassan a tél felé haladva. Nekünk kifejezetten ízlett, kellően laktató, mégsem nehéz vacsora.
A recept az Ízek és érzések (Reformkonyha) Magazin szeptemberi számából származik. A november-devemberi szám már ugyancsak megjelent, pl. kiadós reform-muffin összeállítással, és lesz külön karácsonyi számuk is december 1-től!
Tovább nem is ragoznám, íme a részletek!:-)
Fenyőmagos-tökmagos tarhonyasaláta
Elkészítési idő: 30-35 perc
Hozzávalók (4 főre):
200 g tojásmentes tarhonya (1. ez nekem elég kevésnek tűnt, sztem max. 3 főre elég ennyivel, 2. én most sima lisztes tarhonyát kaptam, de létezik teljes kiőrlésű is, pl. ILYEN)
2 ek. olívaolaj
1 sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 kaliforniai paprika
20 g angolzeller (szárzeller)
1/2 csokor friss petrezselyem
50 g tökmag pirítva
30 g fenyőmag pirítva
3 cl almaecet (én citromlevet használtam helyette)
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, két és félszeres mennyiségű vízzel felöntjük, majd készre főzzük. A répát lereszeljük, a többi zöldséget apró kockákra vágjuk, és a kihűlt tarhonyához keverjük. Végül a magokat, és a citromlevet is hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése