Tegnap meglátogatott minket Anyukám, egy hatalmas méretű spenótszállítmánnyal a biokertjéből!
Vacsorára gyorsan ki is próbáltuk ezt a salátát, ami gyakorlatilag teljesen eltért az eredeti recepttől, de nekünk így is ízlett!:-) Olyannyira, hogy teljesen váratlanul a Nagy is kért a nyers spenótból, ami aztán még sikert is aratott nála! A megfejtés valószínűleg annyi, hogy főve ugyancsak a spenót az egyik legkedveltebb zöldféléje, és hát úgy látszik, nyersen szintúgy...:-)
A recept eredetije valójában egy gyümölcsös spenótsaláta, amibe kerül pl. narancs, az öntet pedig rizsecettel turmixolt málna. A Testkontrollos időszakom óta azonban gyümölcsöt csak édességekben/kásákban keverek mással, egyébként nem. Mi most csak egy kis citromlével meglocsoltuk, és élveztük a natúr zöldek, magok ízét, de ideírom a kiinduló receptet is, hátha valaki úgy akarja kipróbálni.
A salátát mentás-mandulás rizzsel töltött paprikához ettük, a desszert pedig vegán Gizi-szelet volt.:-)
Mákos-diós spenótsaláta
Hozzávalók (8! főre):
240 g megmosott spenót levél
2 db kígyóuborka meghámozva, felszeletelve és negyedelve
35 g dió durvára aprítva
35 g napraforgómag
2 ek. mákszem
(és volt még hozzá 3 db narancs írva, felszeletelve, negyedelve)
Az öntethez:
125 g friss, vagy felengedett fagyasztott málna
120 ml rizsecet
nálunk kis citromlé a saláta tetejére
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a saláta hozzávalóit.
Az öntethez összeturmixoljuk a málnát a rizsecettel és a salátára öntjük.
Forrás: The vegan table
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése