Ennek az ételnek a kapcsán döbbentem rá, hogy én valójában még sosem készítettem otthon rántott zöldséget!:-) Ennek legfőbb oka valószínűleg az, hogy amikor házon kívül eszem étteremben, vendégségben, ott ez a leggyakoribb vegás alternatíva... Na, és ha azt veszem alapul, hogy a legutolsó darab panírozásával, sütésével addigra végeztem, mire a család befejezte a teljes ebédet, nos, azt hiszem mostanában nem is fogok zöldséget rántani...:-)
Mindezek ellenére közreadom ezt a receptet, mert jó ötletnek tartom a hagyományos sonka+sajt kombináció helyettesítését a zöldfűszeres-citromos krumplitöltelékkel.
Legközelebb a panírt is fűszerezném, hogy ízesebb legyen! Barna rizzsel és salátával ettük, valamilyen mártás, mondjuk veganéz elkelt volna még mellé, de arra már végképp nem maradt időm...
Férjnek és nekem ízlett, a Kicsi az első falat után eltolta, a Nagy kiköpte...:-( Na ja, a zeller igen csak megosztó tud lenni!
Zeller 'cordon bleu'
Hozzávalók (2 főre):1 közepes méretű zeller
2 közepes burgonya
vegán kenyérmorzsa
teljes kiőrlésű liszt
natúr szójatej
friss petrezselyemzöld
napraforgómag
(bio) citrom
só, bors
olaj a sütéshez
Megtisztítjuk, majd kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk a zellert, és forró, sós vízben 4-5 percig főzzük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, összetörjük és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, a citrom lereszelt héjával, sóval-borssal.
Két-két zellerkarikát ragasszunk össze az ízesített krumplipürével, majd a zeller "szendvicseket" mártsuk bele a néhány ek. liszttel elkevert kevés szójatejbe, utána két villa segítségével kiemeljük és megforgatjuk a napraforgómaggal elkevert kenyérmorzsában (én elfelejtettem beletenni a magokat...). Forró olajban kisütjük.
Forrás: az olasz Veganblog
Siccike ez nagyon jó ötlet! Mennyire volt könnyű a panírozása? Nem csúszott szét?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNézz be hozzám légyszíves!
Szia Siccike!
VálaszTörlésVolt egy bejegyzésed a homeopátiás oltás-előkészítésről, ha jól emlékszem. Egy barátnőmnek kéne, megígértem, hogy belinkelem neki, és sehogy sem találom! Segíts légyszi! Köszönöm, Zsófi
Szia! Nézz be hozzám!
VálaszTörlésBenzsi!
VálaszTörlésHát igen, valóban szétcsúszós volt kicsit, úgyhogy némiképp kellett lavírozni.:-) Két villával fogtam közre, úgy paníroztam.
Belly, LNAnyu!
Köszönöm!:-)
Zsófi!
Igazából inkább az oltások utáni "méregtelenítésről", azaz oltáskivezetésről írtam itt a blogon. Viszont, ha írsz nekem egy mailt, akkor szívesen leírom privátban, milyen oltáselőkészítéses adagolást mondott nekünk az akkori dokink!
Siccike, nagyon köszönöm, ha átküldöd a jettuska8 kukac gmail pont com címre! Sajnálom, hogy betegeskedtek, gyógyulást kívánok Nektek! Allergia ügyben a só terápiával nem próbálkoztatok (sóbarlang és egyebek)? Szintén pollenallergiás unokatesómnál csodát tett! Zsófi
VálaszTörlésZsófi!
VálaszTörlésKüldöm! A sóbarlangot egyszer próbáltuk, de az én gyerekem nem az a típus, aki ilyen helyen hajlandó tartósan ellenni.:-)