Ezek a kis golyócskák még az elmúlt Karácsony alkalmával készültek és nagyon nagy sikert arattak a közeli és távolabbi családban!:-) Most használtam először a 'Sheese' márkájú növényi sajtok krémsajtját és teljesen jól vizsgázott (ez sajnos nem mondható el az összes többiről, de erről majd egy külön bejegyzésben).
A számomra egyik legfontosabb kritérium is teljesült, miszerint ne érződjön a szójás utóíz.
A számomra egyik legfontosabb kritérium is teljesült, miszerint ne érződjön a szójás utóíz.
Rendkívül elegáns kis csemege, melynél kivételesen feladtam abbéli elvem, hogy nem veszek mű díszcukorkákat. Na, aztán egy évben egyszer az ember képes a gyereke kedvéért feladni ebbéli meggyőződését...
Az elkészítés tényleg nagyon egyszerű, és a végeredmény igen finom!!:-) Belül pedig jó krémes, amikor már nem túl hideg!
Hozzávalók (kb. 25-30 kis golyócskához):
120 g vegán növényi krémsajt
150 g nádcukor
200 g étcsoki
1/2 tk. vaníliakivonat
A golyócskák bevonatához: finomra őrölt mandula, vagy mogyoró, kakaó, esetleg karobpor (a képen az látható), színezett díszcukorkák, esetleg kókuszreszelék.
Konyhai robotgéppel alaposan krémesítjük a sajtot, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és végül a vízgőz fölött felolvasztott csokit. Az egészet jól elkeverjük, majd betesszük a hűtőbe min. 1 órára, de akár egy éjszakára is. Minél hidegebb a massza, annál jobban tudjuk majd formázni. 2,5 cm-es golyócskákat formázunk és meghempergetjük a kiválasztott díszítésben. Ha túl lágy a massza, amikor pl. túl meleg van a konyhában, fogyasztásig megint visszatehetjük a hűtőbe.
Forrás: 'The vegan table'
Szia Siccike!
VálaszTörlésLégy szíves nézz át hozzám, mert meglepetésem van számodra!
Szia!
VálaszTörlésEz a natúr sheezy-vel készült? Nem volt sós? Nekem annak tűnt amikor vettem, ezért nem mertem édességbe rakni.
köszi
Cat
Cat!
VálaszTörlésIgen, abból, és nem volt sós! Egyébként ilyen mennyiségű csoki és cukor mellett nehezen tudott volna "sós" maradni, bár bevallom, nekem nem igazán tűnt annak.:-)