Folytatván a tejmentes növényi "sajtok" sorát, íme egy variáció a vegán mozzarella felhasználásával. Az elkészítése továbbra sem nagy ördöngősség.
A végeredmény viszont nagyon jó lett, a gyerekek ölre mentek a mini kísérletadag szétosztásánál!:-) A "sajt" sütés után szépen olvadt is. Mi most csak natúr zöldsalátát ettünk hozzá.
A receptben pedig leírom a tojásmentes panírozás menetét is, hátha valakinek még mondok ezzel újat.:-)
U.i.: ma elkészült az első tejmentes túró rudi is, recept később!:-)
Hamis sajtfalatok rántva
Hozzávalók (6 jégkockányi falathoz):
1 adag vegán mozzarella
A panírhoz:
csicseri-, vagy sárgaborsóliszt
étkezési keményítő
élesztőmentes teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
Miután elkészítettük a hamis mozzarellát, a megfőzött krémet öntsük olajjal kikent jégkockatartó rekeszeibe. Tegyük a hűtőbe, akár 2 napra is, hogy "keményebb" legyen a massza. Felhasználás előtt óvatosan vegyük ki a tartóból a kis falatkákat (én késsel kicsit körbelazítottam, majd kimozgattam őket), és panírozzuk be.
A három fázisos tojásmentes panírozás menete:
1. teljes kiőrlésű, vagy csicseriborsó-, vagy sárgaborsóliszt
2. vízzel csomómentesre kevert étkezési keményítő
3. teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
A panírozott falatokat forró olajban átsütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük és tálaljuk.
Alapötlet: az olasz Veganblogon Concita receptje
Én hétvégén a pizzára tettem, tényleg ráolvadt, fincsi volt. Mondjuk nekem picit lágy lett, nem tudom azt hogyan rántanám ki?!
VálaszTörlésEmi!
VálaszTörlésA minél hosszabb hűtési idő segíthet, akkor jobban meg tud szilárdulni. Ahogy írtam, akár 2 napig is lehet a hűtőben tartani rántás előtt. Akko is kicsit rezgős marad, de óvatosan forgatva nekem nem esett szét, sütés közben pedig nem folyt ki.