Oldalak

2009. november 13., péntek

Rántott sajtfalatok hamisan és a tojásmentes panír


Folytatván  a tejmentes növényi "sajtok" sorát, íme egy variáció a vegán mozzarella felhasználásával. Az elkészítése továbbra sem nagy ördöngősség.
A végeredmény viszont nagyon jó lett, a gyerekek ölre mentek a mini kísérletadag szétosztásánál!:-) A "sajt" sütés után szépen olvadt is. Mi most csak natúr zöldsalátát ettünk hozzá.
A receptben pedig leírom a tojásmentes panírozás menetét is, hátha valakinek még mondok ezzel újat.:-)

U.i.: ma elkészült az első tejmentes túró rudi is, recept később!:-)

Hamis sajtfalatok rántva
Hozzávalók (6 jégkockányi falathoz):

A panírhoz:
csicseri-, vagy sárgaborsóliszt
étkezési keményítő
élesztőmentes teljes kiőrlésű kenyérmorzsa

Miután elkészítettük a hamis mozzarellát, a megfőzött krémet öntsük olajjal kikent jégkockatartó rekeszeibe. Tegyük a hűtőbe, akár 2 napra is, hogy "keményebb" legyen a massza. Felhasználás előtt óvatosan vegyük ki a tartóból a kis falatkákat (én késsel kicsit körbelazítottam, majd kimozgattam őket), és panírozzuk be.
A három fázisos tojásmentes panírozás menete:
1. teljes kiőrlésű, vagy csicseriborsó-, vagy sárgaborsóliszt
2. vízzel csomómentesre kevert étkezési keményítő
3. teljes kiőrlésű kenyérmorzsa

A panírozott falatokat forró olajban átsütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük és tálaljuk.

Alapötlet: az olasz Veganblogon Concita receptje

2 megjegyzés:

  1. Én hétvégén a pizzára tettem, tényleg ráolvadt, fincsi volt. Mondjuk nekem picit lágy lett, nem tudom azt hogyan rántanám ki?!

    VálaszTörlés
  2. Emi!
    A minél hosszabb hűtési idő segíthet, akkor jobban meg tud szilárdulni. Ahogy írtam, akár 2 napig is lehet a hűtőben tartani rántás előtt. Akko is kicsit rezgős marad, de óvatosan forgatva nekem nem esett szét, sütés közben pedig nem folyt ki.

    VálaszTörlés