2009. november 4., szerda

Citromfüves - tökmagos reggeli kása


Egy elég gyorsan elkészíthető reggeli kása, ha előtte való este már beáztatjuk hozzá a gabonapelyhet. A Kicsinek és nekem nagyon ízlett, a Nagy mióta óvodába jár és ritkábban eszik itthon kásás reggelit, azóta nem nagyon akarja megenni őket...:-(
A citromfű remekül passzolt hozzá!

TIPP: a reggeli kásákba tett citromlé (C-vitamin) révén jobban felszívódik pl. a tökmag magas vastartalma!

Citromfüves - tökmagos reggeli kása
Hozzávalók (2 főre):
6 ek. 5 gabonás pehely
víz + rizstej felesben (további infók a leírásban)
2 kisebb banán
2 kis alma
1/2 hámozott citrom
50 g szójajoghurt (el is hagyható)
2 ek. tökmag
2 kisebb ág citromfű

Előző este beáztatjuk a gabonapelyhet. Egy kis lábasban feltesszük főni a pelyheket úgy, hogy felöntjük kb. 2-3-szoros mennyiségű folyadékkal, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, amíg megpuhul (5-8 percig). Főzés közben pótolni szoktam a folyadékot, hogy a végére is jó leveses maradjon a kész kása. Összeturmixoljuk az egyik almát, a banánokat, a citromot és a szójajoghurtot. A másik almát felaprítjuk és elkeverjük a gyümölcspürével, illetve a megfőtt gabonával. Tökmaggal és a citromfűvel díszítjük.

Alapötlet: Ute-Marion Wilkesmann: Schrot statt Schrott

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...