A recept nyomtatható verziója
Borsólepény
Hozzávalók (4 főre):
300 g burgonya (én a krumpliból szemre többet vettem, legalább a 1,5-szeresét)
1 bio zöldségleveskocka (pl. DM Alnatura)
500 g zöldborsó
3 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 csapott ek. őrölt lenmag
2 ek. olaj
600 g répa
A citromos mártáshoz:
1 kis fej v.hagyma
2 dl víz
3 citrom leve és reszelt héja (a citromlé mennyiségével vigyáznék, mert eltérő savanyúságúak a citromok, így inkább folyamatosan adjuk hozzá, és közben kóstolgassunk)
100 ml zabtejszín (vagy szójatejszín)
2 ek. vágott snidling
Pesto:
2 csésze friss bazsalikomlevél
1/3 csésze fenyőmag
3 gerezd fokhagyma
1/2 csésze olívaolaj
3/4 tk. só
bors
A krumplit kis kockákra vágva a leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A borsót kevés vízben puhára főzzük. A répát hasábokra vágjuk és kevés sós vízben kb. 15 percig roppanósra főzzük.A krumplit és a borsót összekeverjük, és krumplitörővel összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a lenmagot, és ha szükséges 2-3 ek. vizet. Jól összedolgozzuk, sózzuk-borsozzuk. Serpenyőben felhevített kevés olajba tesszük a nedves kézzel formázott tenyérnyi lepényeket és mindkét oldalon megpirítjuk.
A mártáshoz a hagymát felaprítjuk, a vízzel, a citromlével és héjjal kb. 5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel egy pillanatra összeforraljuk. (Nekem így elég híg lett a mártás, ezért legközelebb valszeg 1 ek. kukoricakeményítőt is adnék hozzá előtte kis hideg vízben elkeverve). A mártást leszűrjük, majd belekeverjük a snidlinget.
A pestóhoz a megmosott bazsalikomleveleket összeturmixoljuk a fenyőmaggal, olajjal, és összepréselt fokhagymával, sózzuk. A megfőtt barnarizs tetejére halmozzuk.
Alapötlet:
Kiskegyed Konyhája 2009./július
Supreme Master TV
Nézz be hozzám légyszi! Meglepetés vár!
VálaszTörlésSiccike, mint régi olvasód, fogadd szeretettel tőlem ezt a díjat, nézz be hozzám!
VálaszTörléspuszi, Gitta
Kedves Siccike!
VálaszTörlésHa marad még időd, nézz be hozzám!
Nézz be hozzám is!
VálaszTörlésKlári
Dijal jelöltem a blogod mert nagyon jó sokat tanultam belölle! Köszönöm!
VálaszTörlésHú, micsoda díjeső!:-) Köszönöm Mindnekinek, aki rám gondolt!
VálaszTörlésSzia Siccike! elindult az uj husmentes blogom, CsemetEledel cimmel, ha van idod, szivesen latunk ott:) Szep Napot!
VálaszTörléshttp://csemeteledel.blogspot.com