Oldalak

2009. június 27., szombat

Zelleres paradicsomleves zabpehellyel

Ez a leves már sokszor készült a konyhámban, levesbetétként a legtöbbször zabpehellyel. De próbálhatjuk kuszkusszal is, esetleg amaranttal. A zabpehely édeskés íze nagyon jól tompítja a paradicsom savanyúságát.
Kezdetben nagy sikert aratott Babócánál is, de mostanság, amikor megint gyakran fényből él, éppen a levesekről is kezd leszokni, a paradicsomról nem is beszélve...
Amúgy tényleg egy finom és gyors leves!

Gitta is készített zelleres paradicsomlevest nyersen ITT!

A recept nyomtatható verziója
Zelleres paradicsomleves

Hozzávalók (4 főre):
500 g zeller a levelével együtt
500 g passzírozott paradicsom, vagy 3-4 dl paradicsomlé
1 kk. pirospaprika
1 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
100 ml zabpehely
1 tk. tengeri só

Pörköltalapot készítünk, felengedjük vízzel, beletesszük a lereszelt zellert, 5-10 percig főzzük, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a paradicsomot, elkeverjük, és néhány percig tovább főzzük. Apróra vágott zellerlevéllel megszórva tálaljuk.

Forrás: Elixír szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése