Ezt az egytálételt készítettem a mentás uborka raita mellé egy olyan napon, amikor a saját kedvemre főztem.:-) Úgy döntöttem ugyanis, hogy heti egy nap legalább lesz olyan, amikor olyat főzök, ami nekem tutira bejön, de a család nagyobbik gyermekének, és Férjnek esetleg nem... Na, persze erre ők rögtön rávágták, hogy kérnek legalább heti 1 húsnapot is már végre... hát, ezen még rágnom kell magam, de sok időm nincs, mert Férj már nagyon nyűgös a gyerekkel együtt...
Szóval, ez az étel nagyon finom lett (nem, a Gyerek persze ezt sem kóstolta, csak ránézett...), kiválóan párosult hozzá a mentás uborka raita íze! Az eredeti recept csicseriborsóval írta, de mivel én elfelejtettem beáztatni, zöldbabbal helyettesítettem.
Szóval, ez az étel nagyon finom lett (nem, a Gyerek persze ezt sem kóstolta, csak ránézett...), kiválóan párosult hozzá a mentás uborka raita íze! Az eredeti recept csicseriborsóval írta, de mivel én elfelejtettem beáztatni, zöldbabbal helyettesítettem.
Ehetjük naan kenyérrel a joghurt mellé, és a gabona + hüvelyes a zöldbab révén máris teljes értékű fehérjét eredményez!
A recept nyomtatható verziója
Cukkinis-zöldbabos zöldségtál paradicsomos szószbanHozzávalók (4 főre):
Cukkinis-zöldbabos zöldségtál paradicsomos szószbanHozzávalók (4 főre):
1 csésze = 250 ml1 ek. olívaolaj
1-11/4 csésze v. hagyma, aprítva
2 csésze krumpli
2 nagyobb gerezd fokhagyma, préselve
1 tk. tengeri só
1,5-2 tk. reszelt friss gyömbér
1 ek. curry
1 tk. egész koriander
1 tk. köménymag
1/8 tk. fokhagymapor
1,5-2 csésze cukkini, felkockázva
1 konzerv (kb. 800 ml) paradicsompüré
1 konzerv ( kb. 400 ml) csicseriborsó (nálam most zöldbab)
1/2 tk. agave szirup
1/2 csésze zöldbab
friss petrezselyemzöld, aprítva
citromhéj a díszítéshez
Egy nagyobb lábasban melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, krumplit, fokhagymát, sót, a fűszereket, a fokhagymaport és keverjük jól össze. Fedjük le és főzzük 7-8 percig időnként megkeverve. Ha nagyon leragadna, öntsünk rá néhány csepp vizet. Tegyük bele a cukkinit, és főzzük még 2-3 percig. Majd hozzájön a paradicsom, csicseriborsó, és agave szirup. Felforraljuk, aztán közepes tűzön főzzük 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Tegyük bele a zöldbabot még 5-7 percre. Felaprított petrezselyemzölddel, és citromhéjdarabokkal tálaljuk.
Forrás: Dreena Burton: Eat, drink & be vegan!
Forrás: Dreena Burton: Eat, drink & be vegan!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése