Ez egy nagyon finomra kerekedett, a 20-30 perces elkészítésű ebédek kategóriájába sorolható tésztaétel!:-)
Hogy mennyire volt finom, azt jól példázza Gyermekem következő mondata, miután enni kezdte: "Anya, meg fogsz nagyon lepődni, ha megkóstolod, hogy mennyire jól sikerült!":-)))
Majd miután megette a saját adagját, folytatta az én tányéromból is.:-) Na jó, a teljes igazsághoz az azért hozzátartozik, hogy a nagyon látványos spárgadarabokat arrébb tologatta, de a jobban megbúvókat simán megette.:-)
Spárgás-bazsalikomos tagliatelle
Hozzávalók (4 főre):
500 g tojásmentes tagliatelle (széles metélt)
150 g spárga (először keveselltem, de végül is jó volt így)
2 ek. olívaolaj
1 ek. friss bazsalikom
1 ek. petrezselyemzöld
320 ml növényi tejszín (nálam most szójatejszín)
hamis vegán parmezán (elhagyható)
A tésztát megfőzzük, miközben megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk a spárgát. A felhevített olajon a spárgát néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket. Felöntjük a tejszínnel, kicsit felforraljuk, és összekeverjük a kifőtt tésztával. A tetejére szórhatunk hamis vegán parmezánt, de én most elhagytam, hogy jobban érvényesüljön a bazsalikom íze.
Alapötlet: Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Nagyon nagyon guszta:) HMMMMMMMM
VálaszTörlésegy adag ilyet most azonnal fel akarok falni:D irtó jól néz ki...
VálaszTörlésTőlem, neked, szeretettel:
VálaszTörléshttp://vegavarazs.hu/ludanyo-ajandeka
Fruzska, Szilda!
VálaszTörlésTényleg finom volt!:-)
Vegavarázs!
Nagyon köszönöm!:-)
ma ez volt az ebédem!csak egy kicsi maradt, pedig negyed kiló spárgából... :) nagyon tetszik a blog, csak így tovább!! Judit (aki törzsolvasó, de ideálisnak érzett étrendjét még csak most alakítja ki - ilyen szuper receptek nyomán!!)
VálaszTörlésJudit!
VálaszTörlésÖrülök, hogy nálatok is bejött!:-) További sikeres próbálkozást!:-)