Narancsos-kókuszos afrikai palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb. 10 darab)
400 g fehér tönkölyliszt
300 ml rizstej
300-400 ml víz (lehet szénsavas is) - nekem kellet még némi vizet közben hozzáadnom
1-2 csipetnyi kurkuma
100 ml olaj
1-2 csipet tengeri só
olaj a sütéshez
A töltelékhez ( az összetevők aránya ízlés szerinti):
kókuszreszelék
karobpor
méz
reszelt (bio)narancshéj - ennek a mennyiségével csínján bánjunk, mert könnyen túl karakteres lesz tőle a töltelék, ami nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését!
A vaníliaöntethez:
én most szimplán egy bio vaníliás pudingport (pl. DM Alnatura) használtam fel, és abból készítettem egy hígabb öntetet (több tej hozzáadásával), plusz egy csipet kurkumával, hogy szebb sárga színe legyen. A házi készítésű vaníliapudinghoz tipp Katánál ITT!
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és palacsintákat sütünk belőle, a narancsos-kókuszos-karobos keverékkel megtöltjük, és a vaníliamártással leöntjük.:-)
Forrás: palacsintatészta alapötlet -Napfényes Alapítvány: Sütemények; töltelék alapötlet - Fakanál Magazin 2008/11.
Szia!
VálaszTörlésTe mennyiért és hol veszel fehér tönkölylisztet? Csak mert láttam, h a Napfényes könyvekben többször is szerepel, de amikor megláttam az árát :-o
És igazából nem is értem, h ha az 55-ös búzaliszt olcsóbb, mint a teljes kiőrlésű, akkor a fehér tönkölyliszt miért többszöröse a tk tönkölynek? :-oo
Szép hétvégét,
Petra
Petra!
VálaszTörlésHát, én megsúgom, hogy ahol fehér tönkölylisztet írnak a receptek, ott egyszerűen sima bio fehér búzalisztet használok. Ezeket az árkülönbségeket én sem igazán értem...
Ja, és az Biopontos, amit veszek, és a DM-ből.
VálaszTörlés