Francia tésztában sült burgonya
Előkészítés + 30 perc pihentetés + 45 perc sütés
Hozzávalók (4 főre):
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
230 g bio növényi margarin
800 g burgonya
100 ml zabtejszín
80 g bio növényi margarin
1 szál kakukkfű
szerecsendió
só, bors
A tésztához dolgozzuk össze a lisztet 150 g margarinnal és kb. 7-10 ek. hideg vízzel, majd tegyük hűtőbe fél órára. A meghámozott krumplit főzzük 15 percig, majd szeleteljük 1 cm vastag darabokra. Öntsünk rá 70 g megolvasztott margarint, szórjuk meg kakukkfűvel, szerecsendióval, sóval és borssal. Nyújtsuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és a 2/3-ával béleljünk ki egy pálmazsírral/margarinnal kikent ovális hőálló tálat, és szurkáljuk meg a tészta alját. Tegyük bele a krumplit, takarjuk be a maradék tésztával, melynek a közepén készítsünk egy 3 cm átmérőjű lyukat. Süssük a sütő alsó harmadában 180 fokon kb. 30 percig, majd öntsük bele a tejszínt a lyukon keresztül, és tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre. Langyosan tálaljuk.
mmmh! ciao! sono di veganblog...che bel piatto!!!!
VálaszTörlésCiao Veganbel!
VálaszTörlésBenvenuta!:-)