Reform bukta élesztő nélkül
Hozzávalók (kb. 8-10 közepes méretű buktához, ami nálunk kevésnek bizonyult:-):
500 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
130 g bio növényi margarin
120 g nádcukor
3 tk. foszfátmentes borkő sütőpor
Töltelék
barack-, vagy szilvalekvár
A hozzávalókat elkeverjük annyi növényi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyzet alakúra vágjuk. A csíkokba kemény barack-, vagy szilvalekvárt teszünk, felgöngyöljük, és kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük őket. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd kb. negyedórát pihentetjük, végül 180 fokon (alsó-felső sütés) 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Én a kelt tésztákhoz mindig teszek vízzel telt tepsit a sütőbe, hogy gőzös legyen, és ne száradjon ki. Ez most is jót tett.
Képes útmutató a bukta töltéséhez, tekeréshez, itt!
Forrás: Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények
Siccike, nézz be hozzám egy ölelésért!
VálaszTörlésSzia, nálam is van valami számodra, kukkants be! ;o)
VálaszTörlésKedves Siccike!
VálaszTörlésLátogass el hozzám is - hasonló okokból!
:-))))
Adéle
Na lám, negyedik lettem...de azért elfér még, nem?
VálaszTörléshttp://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/01/kapsz-egy-lelst.html
Hú, nagyon köszönöm mindenkinek a sok-sok ölelést, most igazán rám fér! Sok szeretettel ölelek vissza mindenkit!:-)
VálaszTörlés