Kölestúróról először Veránál olvastam tavaly, a kölestúrós csuszája révén, és nagyon megörültem, hogy hurrá, lehet "túrót" is alkotni, tej nélkül. Tejevő koromban ugyanis egyik nagy kedvencem volt a túrós batyu. Most karácsonykor aztán maradt bőven a teljes kiőrlésű leveles tésztából, így eljött a megvalósítás ideje is. Szerintem nagyon finom lett, de ezt sajnos csak én gondoltam így, mert a Fiúk meg sem kóstolták.:-( A hamis túró sikerének titka egyébként szerintem a hozzáadott citromlé megfelelő mennyiségének eltalálása (ezen nekem még dolgoznom kell...), és a köles kellően puhára főzése (inkább puha legyen sztem, mint olyan nagyon "szemes" még).
Szilda is készített már kölestúrós batyut
Egyéb kölestúrós receptek:
Hamis túrógombóc
Kölestúrós palacsinta Veránál
Barackos-kölestúrós rétes Veránál
Mákos és szilvás rétes kölestúróval Katánál
Nektarinos kölestúródesszert Reninél
Kölestúrós batyu
Hozzávalók (kb. 10 db kis-közepes méretű batyuhoz):
500 g leveles tészta
150 g köles
500-600 ml víz vagy rizstej
30 g bio kénezetlen mazsola
100 g nádcukor (sztem ez túl sok, ízlelgessünk!)
citromlé
Bourbon-vanília
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése