Ezt az igen csak egyszerű étket Hugicámnak ajánlom, aki szerint én csak extra bonyolult dolgokat vagyok képes gyártani...:-)) Pedig ez messze nem igaz, sőt, mostanság egyenesen antifőzés, amit művelek! Az ebédet bevallom, rendelem, úgyhogy a főzésem kimerül a reggelik, vacsorák, és a Babócával közös sütik gyártásában (többek közt ez a magyarázat arra, hogy mostanság annyi édesség fordul elő itt a blogon is...:-).
Ez az egytálétel tényleg extra egyszerű! A Gyermek meglátván a brokkolimorzsákat, csak a turmixolt szószos tésztát volt hajlandó megkóstolni, azt pedig közepesen fogyaszthatóra értékelte (szerintem...).
Én spirulina algás tésztával készítettem, így egy kicsit emeltebb volt a kalciumbevitel.
Nemrégiben Vera is készített brokkolis tésztát.
Csőben sült brokkolis tészta
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
250 g tojás nélküli makaróni, vagy spagettitészta (nálam algás rugótészta)500 g brokkoli
petrezselyem
6 gerezd fokhagyma (nálam csak 2 a Gyermek miatt, de elbírt volna még 1-2-t)
szójatejföl (nálam 2 dl zabtejszín)
napraforgóolaj
só
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
250 g tojás nélküli makaróni, vagy spagettitészta (nálam algás rugótészta)500 g brokkoli
petrezselyem
6 gerezd fokhagyma (nálam csak 2 a Gyermek miatt, de elbírt volna még 1-2-t)
szójatejföl (nálam 2 dl zabtejszín)
napraforgóolaj
só
A tésztát és brokkolit külön-külön megfőzzük, a szójatejfölt/ zabtejszínt összekeverjük a petrezselyemmel és a kinyomott fokhagymával. A tésztát és a brokkolit kiolajozott cseréptálba tesszük, leöntjük az öntettel, majd előmelegített sütőben átsütjük (én 170 fokon sütöttem 20-25 percet). A tetejét megszórhatjuk élesztőpehellyel (B12 vitamin!), vagy őrölt szezámmaggal (kalcium!).
Forrás: Napfényes receptek 3.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése