2008. június 18., szerda

Tésztás-rizses zöldségfasírt kukoricás tofurántottával és veganézes sült paprikával (vegán)

Nem mondanám, hogy ez a három fogás együtt rövid idő alatt készült el, viszont közösen és külön-külön is nagyon finomak voltak! Egy jó kis laktató hétvégi ebéd kerekedett belőle. Mondjuk gyorsan hozzá kell tenni, hogy Babóca "persze" a sült paprikát meg se kóstolta, csak veganézt, a tofurántottából a kukoricát kihagyta (pedig 2 hónapja még nagy kedvence volt). Egyedül a zöldségfasírt volt, ami nagyon bejött neki...
Annyi tanácsom még lenne, hogy az egyes fogásokat óvatosan és fokozatosan fűszerezzük a megadott fűszerekkel, mert az összes megadott mennyiség nekem pl. túl fűszeres lett volna!
Tésztás-rizses zöldségfasírt
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
110 g száraz teljes kiőrlésű kenyér
110 g főtt teljes kiőrlésű tészta/ főzés utáni súly
110 g főtt barna rizs/ főzés utáni súly (nálam ez kb. 50-60 g rizsből jött ki)
110 g főtt zöldség (nálam ez most s.répa + fehér répa volt)
110 g vöröshagyma
1 ek. őrölt curry
1 ek. őrölt pirospaprika
1 ek. koriander
1 ek. fűszersó
1 ek. szójaliszt
1 tk. őrölt kömény
1 csokor friss aprított lestyán (ezt kihagytam)
friss fokhagyma
kókuszzsír, vagy olaj a sütéshez
A kenyeret konyhai aprítógéppel finomra vágjuk. A tésztát, rizst, zöldséget és hagymát ugyancsak hozzáadjuk és összemixeljük. A tészta + rizs páros helyett használhatunk 2 rész rizst, vagy 2 rész tésztát is. A masszát elkeverjük a felaprított zöldfűszerrel, a préselt fokhagymával és a többi hozzávalóval. Nedves kézzel kis fasírtokat formázunk és kevés forró kókuszzsírban, vagy olajban kisütjük.
Kukoricás tofurántotta
A tojásos rántotta helyettesítésére egy másik tofurántotta receptjét találjátok Katánál itt: http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/06/rntotta-tojs-nlkl-o.html
Ez a kukoricás nem volt annyira tojásízű, de én nem is annyira bántam.:-)
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
400 g natúr tofu
200 g vöröshagyma
6 ek. földimogyoróolaj (nálam sima olíva)
3 ek. őrölt curry
1 ek. őrölt kömény
1 ek. őrölt koriander
200 g konzerv kukorica
2 ek. citromlé
3 ek. szójaszósz
A hagymát finomra pirítjuk, majd a tofut rámorzsoljuk. 10 perc sütés után hozzáadjuk a curryt, kömény és koriandert, majd további 5 percig pirítjuk. Végül beletesszük a kukoricát, szójaszószt és citromlevet és még 2 percig a tűzön hagyjuk.
Veganézes sült paprika
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
800 g vegyes színű kaliforniai paprika
4 ek. olívaolaj
200 ml szójatejszín
150 g veganéz
1 ek. fűszersó
A veganéz nálam most sima biobolti Biopontos volt, de Katánál találtok egy jó kis házi verziót a tej- és szójamentes majonéz megoldására itt: http://hobbifozocske.blogspot.com/2008/06/babonz-vega-majonz-msknt-szjamentes.html
A paprikát feldaraboljuk, olívaolajon megsütjük és a többi hozzávalóval ízesítjük. Egyszerű és isteni!
Forrás: Matthia Langwasser: Vegane Kochkunst

2 megjegyzés:

  1. Nektek nem túl savanyú a veganéz??? Vagy már változtattak a receptúrán? Bevallom én kb. 1,5 éve ettem utoljára és akkor nagyon nem ízlett :o(

    VálaszTörlés
  2. Kata!
    Bevallom, én kb. 15 éve nem igen ettem már majonézt. Most vettem először veganézt, és Férj azt mondja, számára teljesen autentikus, bár egy kis savanyú íze tényleg van, de az talán a hagyományos majonéznek is, nem?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...