Ez az étel nagyon gyors elkészítésű lenne, ha a spárga tisztítása nem venne annyi időt igénybe.:-) Én most zöldspárgával készítettem, aminek jóval karakteresebb az íze, mint a fehéré, ezért gyerekeknek érdemesebb szerintem a fehér spárgával készíteni, legalábbis kezdetben.:-) Amúgy elmondhatjuk, hogy Babócánknak sajnos egyáltalán nem ízlett, pedig Férj és szerintem is finom volt. A csemete meglátásom szerint azért nem komálta, mert 1. a zöldspárga nem annyira jött be, 2. az ételbe került gabonakolbász túl fűszeres volt.
Egyébként elárulná nekem valaki, hogy a bolti forgalomban kapható kész gabonakolbászok miért olyan állati fűszeresek, csípősek, paprikásak? Egy vega szerintem nem igazán keresi a húst imitáló ízeket! Anyám szerint, azok tutira nem vegák, akik ezeket csinálják, azért lesz ilyen...
Rakott spárga
1 éves kortól, de a spárga magában már 7 hós kortól adható
Hozzávalók:
300 g lehetőleg fehér hámozott spárga
4-6 szelet vékonyra szelt barna kenyér
kb. 180 ml szójatejszín
kb. 180 ml zabtej
1 közepes gabonakolbász
2 ek. szójaliszt
só, bors
kb. 50-70 g növényi sajt
A spárgát sós vízben megfőzzük nem túl puhára és jól lecsöpögtetjük. A kenyérszeleteket egy jól kizsírozott sütőforma aljára helyezzük, majd szétmorzsoljuk a tetején a gabonakolbászt. Rárétegezzük a spárgákat. A tejet, tejszínt, szójalisztet elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, és a mártással a spárgákat leöntjük. A tetejére növényi sajtot reszelünk. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Zöldsalátával, még melegen tálaljuk.
Szia Siccike!
VálaszTörlésMiért tart sokáig a zöld spárga tisztítása? Abban pont az a jó, hogy csak le kell törni a fás szárát, és már kész is ;)
Amúgy nagyon érdekes recept, olyan, mint egy spárgás melegszendvics :)
Fruzsi
Fruzsi!
VálaszTörlésTényleg nem kell?! Nekem viszont sajna még így is kerültek bele fás részek...:-( Amúgy tényleg olyan volt, mint egy spárgás melegszendvics!:-)
Tényleg nem kell :) Ezért nem szoktam soha fehér spárgát venni ;)
VálaszTörlésOtt törted le a spárga végét, ahol pattant? Úgy elvileg nem lenne szabad fásnak maradnia...
Amúgy kedvenc tavaszi zöldségem, volt alkalmam kitapasztalni :)