Vöröslencsés csőben sült brokkoli
Hozzávalók (3-4 főre):
200 g vöröslencse
400 g brokkoli, rózsáira szedve
4 db közepes krumpli, közepes kockákra vágva
600 ml zöldség alaplé
1 vöröshagyma, felaprítva
1/2 tk. őrölt gyömbér
2 ek. olívaolaj
kb. 1/2 kezeletlen bio citrom héja és leve
só, bors
100 g tofu
kb. 100 ml szójatejszín
A lencsét a zöldséglében kb. 20 percig főzzük. A hagymát a gyömbérrel az olajon üvegesre pároljuk. A krumplit és a brokkolit gőz fölött megpároljuk, majd egy vékonyan kikent felfújtforma alján szétoszlatjuk. A lencsét a hagymával, a citrommal (a megfelelő citromosság eléréséhez érdemes apránként belekeverni a citromlevet és kóstolgatni) botmixerrel pürésítjük, sóval-borssal ízesítjük. A lencsekrémet a zöldségekre öntjük egyenletesen.
A villával széttört tofut a szójatejszínnel elkeverjük (hogy tejföl-szerű állaga legyen) és a tetejére öntjük. Sajtfogyasztók a tofukrém helyett tehetnek rá reszelt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél) kb. 20 percig sütjük.
Nem hangzik rosszul kicsit másképp a lencse,nem a klasszikus módon elkészítve:-)
VálaszTörlésSzereteném elkérni az e-mailedet,más témában akarnok pár sort irni de nem feltéttlenül kaja téma...ha nem gond:-) vagy irj te nekem: nori1983 gmail.com
További jó munkát!