Egyszer korábban már leírtam a nálunk alkalmazott "PEPI":-), azaz tejpép, vagy tejbegríz receptjét. Az itt következőhöz az alapötletet Lugosi Dóra receptjéből vettem, akivel a tavaly szeptemberi Elixír magazinban jelent meg egy hosszú cikk a vegán gyerekek étkezéséről. A cikk mellett pedig néhány nagyon finom recept is olvasható.
Ezt a tejbegrízt ma reggel készítettem, és hihetetlen sikert aratott! Babóca majdnem egy teljes nagy müzlistálnyit bevágott! Csak néztünk mindketten a férjemmel!:-) Szerintünk is nagyon finom lett, mi is jóízűen eszegettük!:-)
Az eredeti receptet némiképp módosítottam, így a hitelesség kedvéért megadnám mindkettőt:
VEGAGYEREK-féle reform tejbegríz II.
Hozzávalók (2-3 főre):2,5 dl rizstej
2,5 dl ásványvíz
40 g teljes kiőrlésű tönkölydara
10 g búzakorpa
2 ek. őrölt lenmag
1 marék bio mazsola
1-2 alma, reszelve
agave szirup, vagy méz, vagy juharszirup
Feltesszük melegedni a vízzel elkevert rizstejet, és amikor forr, hozzáadjuk a darát, a búzakorpát, és a megmosott mazsolát. Sűrűre főzzük, majd amikor elkészült tálakba töltjük. Belekeverjük a reszelt almát, és a lenmagot, ízlés szerint édesítjük.
Ezt a tejbegrízt ma reggel készítettem, és hihetetlen sikert aratott! Babóca majdnem egy teljes nagy müzlistálnyit bevágott! Csak néztünk mindketten a férjemmel!:-) Szerintünk is nagyon finom lett, mi is jóízűen eszegettük!:-)
Az eredeti receptet némiképp módosítottam, így a hitelesség kedvéért megadnám mindkettőt:
VEGAGYEREK-féle reform tejbegríz II.
Hozzávalók (2-3 főre):2,5 dl rizstej
2,5 dl ásványvíz
40 g teljes kiőrlésű tönkölydara
10 g búzakorpa
2 ek. őrölt lenmag
1 marék bio mazsola
1-2 alma, reszelve
agave szirup, vagy méz, vagy juharszirup
Feltesszük melegedni a vízzel elkevert rizstejet, és amikor forr, hozzáadjuk a darát, a búzakorpát, és a megmosott mazsolát. Sűrűre főzzük, majd amikor elkészült tálakba töltjük. Belekeverjük a reszelt almát, és a lenmagot, ízlés szerint édesítjük.
Lugosi-féle reform tejbegrízHozzávalók:
szójatej
2/3 rész teljes kiőrlésű durumgríz
1/3 rész zabkorpa
2-3 ek. lenmag-szezámmag őrlemény
méz
fahéj
A hagyományos tejbegrízhez hasonlóan szójetejben kevergetve sűrűre főzzük a hozzávalókat. Ha kész, tányérra simítjuk és mézzel, fahéjjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése