Olaszos zöldségleves
Hozzávalók (4 főre):
50 g barna rizs
50 g teljes kiőrlésű spagetti (pl. Barilla - Auchan, DM)
400 g hámozott paradicsom (konzervből pl. Mutti márkájú - Auchan)
3 sárgarépa
2 cukkini (januárban nem veszek már egy ideje cukkinit, de most a heti biozöldséges csomagunkba ezt pakolta a szállító, így adottság volt...)
1 zeller
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-1 csipet oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring (most csak szárított volt itthon)
1 ek. vegamix
1,5-2 ek. fűszersó
3 ek. olívaolaj
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megpirítjuk félig, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, és a csíkokra vágott zellert. Beleöntjük a paradicsomot, fűszerezzük a megadott fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával. Felengedjük kb. 1,2 l vízzel, beletesszük a rizst és felforraljuk. 10 percig főzzük közepes tűzön, majd, beletördeljük a spagettit és hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkinit. Készre főzzük kb. 15 perc alatt, ha szükséges ízesítjük még.
Tipp: az eredeti recept fejenként 1 ek. pesztót is írt a tálaláshoz, de nekem az valahogy nem illett bele. Sajtevők megszórhatják parmezánnal is.
A minestrone az egyetlen dolog, amibe kerülhet összetört spaghetti! : ))))))
VálaszTörlésDolcevita!
VálaszTörlésTudtam én, hogy hozzád kellett volna fordulnom biztos infókért, kutakodtam is a lapodon minestrone-ügyben, de erre vonatkozóan nem találtam meg az infót.:-) Így viszont akkor már megnyugodhat a lelkiismeretem!:-))) De ugyee hüvelyes az kellene alapból a minestronéba?
Vagy az se?:-) Mert akkor tényleg átkeresztelhetem.:-)
dolce vita megelőzött :)
VálaszTörlésNana!
VálaszTörlésTalán te is olaszos érdekeltségű vagy?:-) Mert nálad is gyakran látok mediterrán utalásokat.:-)
De jó! De jó! De jó! Nagy-nagy kedvencem a minestrone (tudom, ez nem pont az :-)! De eddig meg sem próbáltam otthon elkészíteni, mert már a hozzávalók listáját látva elfogott a "bele sem kezdek" érzés.
VálaszTörlésDe ez a recept nagyon szimpatikus!
Egyszerű és nagyszerű!
:-)
Adéle
igen, leginkább az olasz konyhát szeretem, no meg a görög konyhát, és a földközi-tengeri konyhákat.. ezek a kedvenceim. az indiai, és az ázsiai "kívánósság" rohamokban tör rám. és próbálom kiszélesíteni a látókörömet további konyhákkal is.. :)
VálaszTörlésés persze a francia konyhát is kedvelem!
VálaszTörlésAdéle!
VálaszTörlésVárom akkor a beszámolód majd a minestroneról!:-) Ez tényleg nagyon egyszerű recept.
Nana!
Akkor most már értem, miért virítanak nálad a jó kis olasz kenyerek!:-)
siccike