A fenti fotót a recept szerzőjétől, a Toszkánában élő svéd Ilvától vettem kölcsön, aki fantasztikus leveskreálmányaihoz (is) fantasztikus fotókat készít. Többnyire ő is előnyben részesíti a krémleveseket, mint Babóca, úgyhogy ez már a második tőle próbált recept (korábban volt a paprikakrémleves). Ebből most kihagytam a csilit az eredetihez képest.
A recept leginkább azért keltette fel az érdeklődésem, mert nagyon különleges számomra a padlizsán és a csicseri párosítása. Valóban nagyon finom lett a végeredmény, de persze az más kérdés, hogy Babóca ismét igen mértékkel fogyasztott belőle...:-(
Padlizsános-köményes csicserileves
Hozzávalók (2 főre):
250 gr megfőzött csicseriborsó
1 közepes padlizsán
1 vöröshagyma
1 tk. köménymag
4 tk. paradicsomszósz
500 ml zöldségleves
só
250 gr megfőzött csicseriborsó
1 közepes padlizsán
1 vöröshagyma
1 tk. köménymag
4 tk. paradicsomszósz
500 ml zöldségleves
só
olívaolaj
Felaprítjuk a hagymát és megpirítjuk az olívaolajon a köménymaggal együtt. Néhány perc után hozzáadjuk a csicserit, jól átkeverjük, majd a zöldséglevest és a paradicsomszószt. Felforraljuk és kb. 20 percig főzzük.
Közben feldaraboljuk a padlizsánt és aranybarnára, puhára sütjük egy kis olívaolajon. Végül botmixerrel pürésítjük a levest és a padlizsánnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése