Padlizsán-paprikás tésztával és tofuval
Hozzávalók (4 főre):
2 ek. olívaolaj
1 felaprított vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, szétzúzva
2 tk. őrölt piros paprika
só
2 közepes padlizsán, felkockázva
2,5 dl zöldségleves (bio leveskockából)
1 doboz paradicsomkonzerv (400 gr-os)
1-2 dl szójatejszín
1 cs. tofu (füstölttel még finomabb!), felkockázva
1-2 ek. tahini (szezámmagpor)
teljes kiőrlésű tészta (kb.50 g/fő)
Pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát az olajon, a piros paprikával megszórva pirítsuk még 1-2 percig, majd dobjuk rá a padlizsánt. Öntsük fel a zöldséglevessel és a paradicsommal, fedjük le és pároljuk 15-20 percig, amíg megpuhul a zöldség, a végén ráöntjük a szójatejszínt és még egyszer megrottyantjuk. Külön serpenyőben (wokban a legízletesebb, akinek van) kevés olajon pirítsuk meg a tofukockákat és keverjük hozzá a padlizsános mártáshoz, amit ráöntünk a megfőtt tésztára. Tálaláskor 1-2 tk. tahinival megszórjuk.
Íme a bizonyíték arra, milyen finom is volt!:-) Amíg fotóztam az adagját, Babóca felmászott az asztalra és enni kezdte.:-))
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése