Íme egy kiváló lehetőség arra az esetre, ha 1. megmaradt egy halom rizs előző napról, 2. a Gyerek éppen gyümölcs-sztrájkot tart, és nem sikerül nagyon gyümölcsöt adagolni neki.:-)
A recept eredetijét kedvencemnél, Ilvánál leltem (nála a fotók is sokkal jobban sikerültek.:-)
Nagyon gyorsan kivitelezhető, egyszerű és ízletes uzsonna! Egyre érdemes vigyázni, hogy hagyjuk némiképp kihűlni, mielőtt kivesszük a formából, mert különben szétesik!
Mézes almával töltött rizskosárkák
Hozzávalók (kb. 6 muffin-formácskás tortához):
Hozzávalók (kb. 6 muffin-formácskás tortához):
A tortákhoz:
100 ml fehér rizs
100 ml fehér rizs
1 tojásfehérje
1 tk. méz
1 csipet só
A töltelékhez:
2-3 meghámozott, és szeletekre vágott alma
méz az édesítéshez
1 tk. mézessütemény fűszerkeverék
néhány ek. víz a pároláshoz
Főzzük puhára a rizst a mézzel és a sóval elkeverve. Öntsük le róla a vizet és keverjük el a tojásfehérjével.
Miközben fő a rizs, készítsük el tölteléket, azaz pároljuk puhára a fűszerekkel és a mézzel elkevert almát.
Zsírozzunk ki néhány kis tortaformát (vagy muffinformát), és béleljük ki őket a rizzsel úgy, hogy a forma oldalánál magasabb legyen a rizsréteg. Töltsük meg a tortákat a töltelékkel, majd süssük őket 175 fokon kb. 20 percig. Fontos, hogy addig süssük, amíg a rizs ropogós lesz, de nem túl ropogós, mert különben nagyon megkeményedik.
Miközben fő a rizs, készítsük el tölteléket, azaz pároljuk puhára a fűszerekkel és a mézzel elkevert almát.
Zsírozzunk ki néhány kis tortaformát (vagy muffinformát), és béleljük ki őket a rizzsel úgy, hogy a forma oldalánál magasabb legyen a rizsréteg. Töltsük meg a tortákat a töltelékkel, majd süssük őket 175 fokon kb. 20 percig. Fontos, hogy addig süssük, amíg a rizs ropogós lesz, de nem túl ropogós, mert különben nagyon megkeményedik.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése