A hétvégén nagyon süthetnékem, meg sütit ehetnékem támadt, így kipróbáltam egyet a Gabonaételek könyvéből.
Nekem és Férjnek teljesen bejött, de a Gyermek meg se kóstolta...:-((
Meggyes-zabos muffin
Nekem és Férjnek teljesen bejött, de a Gyermek meg se kóstolta...:-((
Meggyes-zabos muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
18 dkg zabliszt
20 dkg finom kiőrlésű tönkölyliszt (én teljes kiőrlésűvel csináltam, ezért kicsit nedvesebb maradt a tészta belül)
1 tasak foszfátmentes sütőpor
14 dkg nádcukor
12 dkg növényi margarin
2,5 dl rizstej
1,5 dl szójajoghurt
20 dkg (fagyasztott) meggy
20 dkg finom kiőrlésű tönkölyliszt (én teljes kiőrlésűvel csináltam, ezért kicsit nedvesebb maradt a tészta belül)
1 tasak foszfátmentes sütőpor
14 dkg nádcukor
12 dkg növényi margarin
2,5 dl rizstej
1,5 dl szójajoghurt
20 dkg (fagyasztott) meggy
A sütőt előmelegítjük 120 fokra, a muffinsütőt kibéleljük papírkákkal. A liszteket és a sütőport nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot. A margarint felmelegítjük, majd összekeverjük a rizstejjel és a szójajoghurttal. A lisztes keverékhez öntve, éppen csak annyira dolgozzuk el, hogy összeálljon. (Nem szabad túlságosan összekeverni, akkor jó, ha a tészta darabos.)
Ezután belekeverjük a meggyet, majd a masszát a formába kanalazzuk. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezután belekeverjük a meggyet, majd a masszát a formába kanalazzuk. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szuper a recept! Én chocholate chip-pel készítettem, meg félig sima liszttel és fantasztikus lett! Köszönet érte!
VálaszTörlés