Még mindig volt raktáron a múlt heti kaliforniai paprikás szállítmányunkból, így hát újabb recept után kellett néznem. Pedig alapban ugye a paprikát se szeretem annyira!:-))
Ennek a receptnek az eredetijét egy Toszkánában élő svéd hölgyemény, Ilva blogján találtam, akinél bőven akad piros paprikás recept, hiszen az olaszok gyakran és szívesen fogyasztják ezt a zöldségfélét (csak írd be a blog keresőjébe, hogy 'red bell pepper' és íme!).
Na de kaliforniai paprikából krémlevest??!!!
Pedig hát istenien csudajóóóóó lett, krémesen selymes és ízes! Az egyszerűségéről nem is beszélve!
Fel is vehetjük gyermekünk kedvenc-listájára, mert olyan étvággyal és szívesen kanalazta, hogy nem győztem utántölteni!:-) Férj listájára pedig ugyancsak, aki nagy leveses és besorolta a saját kedvencei közé is!:-)
Ennek a receptnek az eredetijét egy Toszkánában élő svéd hölgyemény, Ilva blogján találtam, akinél bőven akad piros paprikás recept, hiszen az olaszok gyakran és szívesen fogyasztják ezt a zöldségfélét (csak írd be a blog keresőjébe, hogy 'red bell pepper' és íme!).
Na de kaliforniai paprikából krémlevest??!!!
Pedig hát istenien csudajóóóóó lett, krémesen selymes és ízes! Az egyszerűségéről nem is beszélve!
Fel is vehetjük gyermekünk kedvenc-listájára, mert olyan étvággyal és szívesen kanalazta, hogy nem győztem utántölteni!:-) Férj listájára pedig ugyancsak, aki nagy leveses és besorolta a saját kedvencei közé is!:-)
Paprikakrémleves
Hozzávalók (2 főre!):2 db piros kaliforniai paprika
1/2 póréhagyma
100 ml fehér rizs (kivételesen, hogy ne kelljen túl sokáig főzni)
600 ml víz
só
2 ek. olívaolaj
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd pároljuk meg felforrósított olívaolajon, és sózzuk. 3-4 perc múlva adjuk hozzá a rizst és pároljuk együtt újabb 3-4 percig, mielőtt hozzáadnánk a vizet. Főzzük 20 percig, de közben pótolhatjuk az elforrt vizet, ha úgy találjuk, túl sűrű. Hagyjuk kicsit kihűlni és pürésítsük botmixerrel.
Levesbetétnek a megszokott kedvenc natúr rizsgolyókat adtam hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése