2007. augusztus 16., csütörtök

Körtés-diós-juharszirupos kukoricakása (lakto)

Most néhány napra elutazunk lubickolni, de előtte íme egy finom kis kásarecept (folyt. köv. aug. 20. után).

Itt a körteszezon!:-)
A kertünkben pedig áll egy kis körtefa, rengeteg körtével. Ami potyog. Babóca pedig szorgalmasan összegyűjtögeti, és miközben átnyújtja, hozzáteszi: "Anya, agggyáááá!":-) Úgyhogy a gyümölcs most éppen egy hete körtét jelent nálunk naponta többször...:-)


Körtés-diós-juharszirupos kukoricakása
Hozzávalók (anyának+babának):
2,5 dl ásványvíz + 2,5 dl tej (vagy 5 dl tej)
6 dkg kukoricadara
1 marék megmosott kénezetlen mazsola
1 körte
1,5 ek. darált dió
1 ek. juharszirup

Felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a darát, a mazsolát, a kis darabokra vágott körtét és újabb forralás után főzni kezdjük lassú tűzön kb. 15-20 percig. Tálalás előtt belekeverjük a darált diót és a juharszirupot. A dió erős íze miatt babáknak elég 1 mokkáskanál dió kezdetben, illetve szükség esetén el is turmixolható botmixerrel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...