500 gr zöldbabsó
200 gr paradicsom
1 cs. újhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
3-4 ek. citromlé
bors, nádcukor
4 ek. olívaolaj
Tisztítsuk meg a babot, majd pároljuk sós vízben 8-10 percig. Negyedeljük a paradicsomot, magozzuk ki és vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát, majd a zöld és fehér részét egyaránt vágjuk ferde szeletekre. A petrezselyemzöldet vágjuk vékony csíkokra és keverjük össze a citromlével, sóval, borssal, 1 csipet nádcukorral és olívaolajjal. Szűrjük és öblítsük le hideg vízzel a babot. Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban, locsoljuk meg az öntettel és hagyjuk állni min. 10 percig.
Parázson sült kenyércsíkok
Hozzávalók (4 főre):
250 gr liszt (első próbánál kivételesen fehér lisztet használtam a társaság miatt)
1 cs. szárított élesztő
100 ml víz
30 ml olívaolaj
1 tk. só
200 gr paradicsom
1 cs. újhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
3-4 ek. citromlé
bors, nádcukor
4 ek. olívaolaj
Tisztítsuk meg a babot, majd pároljuk sós vízben 8-10 percig. Negyedeljük a paradicsomot, magozzuk ki és vágjuk kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát, majd a zöld és fehér részét egyaránt vágjuk ferde szeletekre. A petrezselyemzöldet vágjuk vékony csíkokra és keverjük össze a citromlével, sóval, borssal, 1 csipet nádcukorral és olívaolajjal. Szűrjük és öblítsük le hideg vízzel a babot. Az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban, locsoljuk meg az öntettel és hagyjuk állni min. 10 percig.
Parázson sült kenyércsíkok
Hozzávalók (4 főre):
250 gr liszt (első próbánál kivételesen fehér lisztet használtam a társaság miatt)
1 cs. szárított élesztő
100 ml víz
30 ml olívaolaj
1 tk. só
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Nem szabad ragadnia, ha mégis, esetleg adhatunk hozzá még kis lisztet.A nyársakat beolajozzuk vékonyan. A tésztát liszttel meghintett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Két-két tésztacsíkot a fanyársakra csavarunk, kicsit rányomkodjuk, egy kis vízzel beecseteljük, majd forró grillen kb. 15. perc alatt folyamatosan forgatva megsütjük. Mielőtt levesszük a tésztát a nyársról, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy ne essen szét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése